STUDENTEN

WaarneemAssistent helpt gedreven geneeskundestudenten aan studiegerelateerd werk als doktersassistent of triagist bij een vaste huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum. Jouw persoonlijke wensen en leerdoelen staan hierbij voorop. WaarneemAssistent staat voor kwaliteit en persoonlijk contact. Wij werken met een kleine groep zorgvuldig geselecteerde geneeskundestudenten, die een speciaal onderwijstraject doorlopen om zo goed mogelijk voorbereid te kunnen starten als WaarneemAssistent. Voor bijna alle studenten die het selectieproces en het onderwijstraject hebben doorlopen, vinden wij een uitdagende baan.

Strenge en zorgvuldige selectie

WaarneemAssistent selecteert ambitieuze geneeskundestudenten, die minstens in hun derde studiejaar zitten. Wij zoeken collegiale studenten met goede contactuele eigenschappen en hart voor de patiënt. Het selectieproces bestaat uit een telefonisch intake en een sollicitatiegesprek met assessment.

Baan op basis van persoonlijke voorkeuren

Als jij de vereiste competenties en motivatie hebt om WaarneemAssistent te worden, dan gaan wij een baan zoeken die bij jou past. Op basis van persoonlijke voorkeuren en vooraf gestelde leerdoelen zoeken wij samen met jou een praktijk waar jij je optimaal kunt ontwikkelen.

Persoonlijke aandacht en goede begeleiding

WaarneemAssistent staat voor persoonlijke aandacht. Jij en jouw persoonlijke ontwikkeling staan altijd centraal. Daarom krijg jij binnen WaarneemAssistent een vast aanspreekpunt. Jouw aanspreekpunt begeleidt je, zal regelmatig met je bespreken of alles naar wens verloopt en evalueert of jij je persoonlijke leerdoelen behaalt. Hij of zij staat altijd voor je klaar, ook als dingen niet lopen zoals verwacht.

Cursussen

WaarneemAssistent hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom bieden wij alle WaarneemAssistenten vrij toegankelijke cursussen, zoals:

  • Praktische introductiecursus huisartsgeneeskunde – Een cursus die door studenten en (huis)artsen van WaarneemAssistent is samengesteld om startende WaarneemAssistenten bekend te maken met het werken in de huisartspraktijk, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen;
  • NHG triagecursus – Tijdens deze cursus leer je de fijne kneepjes van triage in de huisartspraktijk volgens de NHG richtlijn;
  • mindfullness – In deze cursus leer je door bewustwording van de eigen ervaringen, gevoelens en gedachten om te gaan met studie- en werkdruk.

Daarnaast hebben WaarneemAssistenten hun eigen intervisiegroep, waarin je de mogelijkheid krijgt om met collega WaarneemAssistenten situaties uit de praktijk te bespreken onder supervisie van een intervisiecoach. Al onze cursussen worden gegeven in het oude ziekenhuis (voormalig Academisch Medisch Centrum) op het Binnengasthuis terrein van de UvA.