Inloggen

Introverte mensen in een extroverte wereld zoals de zorg

Introvert en werken in de zorg blijkt niet altijd makkelijk te zijn. Zo schrijft Arts en Auto: “Introverte mensen hebben het niet gemakkelijk in een extroverte omgeving zoals het ziekenhuis”. Hoe dat komt? “Onbegrip, de nodige misverstanden én een onterechte focus op deze persoonlijkheidseigenschap.”

In het artikel worden veel anekdotes uitgelicht over co-assistenten en artsen die veel geconfronteerd worden met hun introverte persoonlijkheid. Dit was voor veel van hen zelfs de reden om niet in het ziekenhuis te gaan werken, omdat zij zich niet prettig voelden in deze omgeving.

De achtergrond van introversie wordt in het artikel toegelicht en worden tips gegeven hoe hier mee om te gaan. Een interessant stuk om te lezen, zie de reacties.

Bij WaarneemAssistent kijken we welke baan het beste bij de student past, zodat beide partijen zich comfortabel voelen. Ook geven we de studenten tips en handvatten hoe ze met feedback om kunnen gaan. Of je nu introvert of extravert bent, als je in de zorg wilt werken, vinden wij de (bij)baan die perfect bij jou past. Je kunt je eenvoudig bij ons aanmelden, en wij helpen je graag op weg!

bron: https://www.artsenauto.nl/introvert/

Gerelateerd nieuws

Werken tijdens wachttijd geneeskunde: Welke bijbaan kies jij?

Een dienst van een junior triagist

Hoe word je doktersassistent(e)?

Een medische bijbaan in het ziekenhuis

Heb je een vraag? Neem gerust contact op!