Volg jij een medische studie en ben jij opzoek naar een medische bijbaan?

WaarneemAssistent helpt gedreven (para)medisch studenten aan studiegerelateerd werk bij een vaste werkgever van jouw keuze. Zo helpen we jou aan een leuke baan en de zorg aan extra handen! Jouw persoonlijke wensen en leerdoelen staan centraal. WaarneemAssistent staat voor ontwikkeling, kwaliteit en persoonlijk contact. Wij werken met zorgvuldig geselecteerde studenten, die een onderwijstraject op maat doorlopen om zo goed mogelijk voorbereid te kunnen starten. Voor bijna alle studenten die het selectieproces en het onderwijstraject doorlopen vinden wij een uitdagende baan.

Selectie

WaarneemAssistent selecteert studenten vanaf hun derde studiejaar of hoger. Wij zoeken ambitieuze collega’s met goede contactuele eigenschappen en hart voor de patiënt. Het selectieproces bestaat uit een telefonisch intake en een sollicitatiegesprek met assessment.

Baan op basis van persoonlijke voorkeuren

Als jij de vereiste competenties en motivatie hebt om WaarneemAssistent te worden, dan zoeken wij een baan die bij jou past. Op basis van persoonlijke voorkeuren en vooraf gestelde leerdoelen zoeken wij samen met jou een werkplek waar jij je kunt ontwikkelen.

Persoonlijke aandacht en goede begeleiding

WaarneemAssistent staat voor persoonlijke aandacht. Jij en jouw ontwikkeling staan centraal. Daarom krijg jij binnen WaarneemAssistent een vast aanspreekpunt. Jouw aanspreekpunt begeleidt je, zal regelmatig met je bespreken of alles naar wens gaat en evalueert of jij je leerdoelen behaalt. Hij of zij staat altijd voor je klaar, ook als dingen niet lopen zoals gehoopt.

Cursussen

WaarneemAssistent hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom bieden wij alle WaarneemAssistenten toegang tot onze cursussen, zoals:

  • Praktische introductie huisartsgeneeskunde – Een cursus die door studenten, doktersassistenten en (huis)artsen van WaarneemAssistent is samengesteld om startende WaarneemAssistenten bekend te maken met het werken in de huisartspraktijk;
  • NHG triage – Tijdens deze cursus leer je de telefonische triage in de huisartspraktijk volgens de NHG-richtlijn;
  • Praktisch vaardigheden – Hier leer je de fijne kneepjes van het medisch technisch handelen (zoals hechtingen verwijderen en bloedprikken) tijdens het assistenten spreekuur van de doktersassistent;
  • Praktijkondersteunend hulpverlener (POH-S) – Tijdens deze cursus leer je om zelfstandig spreekuur te doen voor patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes mellitus type 2 (DM2);
  • (Junior) triagist (huisartsenpost) – De triage op de huisartsenpost is anders dan in de dagpraktijk, omdat er vooral spoedgevallen zijn. Tijdens de cursus junior triagist leer hoe je voor deze spoedpatiënten de urgentie bepaalt.
  • Assisterende op de OK – We bereiden je in deze cursus voor op een baan als assisterende op de OK. De cursus bestaat uit onderwijs, een praktische training op de OK, studiemateriaal, en het afleggen van een praktische en theoretische toets.
  • Mindfulness – In deze cursus leer je door bewustwording van de eigen ervaringen, gevoelens en gedachten om te gaan met studie- en werkdruk.

 

Daarnaast heb je als WaarneemAssistent je eigen intervisiegroep, waarin je de mogelijkheid krijgt om met collega WaarneemAssistenten situaties uit de praktijk te bespreken onder supervisie van een intervisiecoach.

Al onze cursussen worden gegeven in het oude ziekenhuis (voormalig Academisch Medisch Centrum) op het Binnengasthuis terrein van de UvA. Vaak is er ook de mogelijkheid om cursussen digitaal te volgen.

Vind jouw medische bijbaan

Curriculair ontwikkelen

Wil jij jezelf daarnaast ook nog eens extra curriculair ontwikkelen en toegang hebben tot een tal van interessante workshops? Dan ben jij bij WaarneemAssistent aan het juiste adres. Naast dat wij de perfecte match voor jou vinden, bieden wij jouw toegang tot exclusieve workshops en onderwijsprogramma’s om jou nog beter voor te bereiden op de praktijk. 

Hoe mooi is het als je hier ook nog een leuk zakcentje aan overhoudt?

Solliciteer direct
Meld en aan via de site en upload je CV
Telefonisch contact WA
In dit korte (5-10 min) gesprek geven we je aanvullende informatie en plannen we een (digitaal) sollicitatiegesprek
(Digitaal) sollicitatiegesprek
In dit gesprek (30-45 min) tussen jou en je persoonlijk aanspreekpunt binnen WA, stellen we je vragen en brengen we je persoonlijke wensen en leerdoelen in kaart
Terugkoppeling sollicitatiegesprek
Aan het eind van het sollicitatiegesprek plannen we een evaluatie (minimaal 24 uur later) van het sollicitatiegesprek. Wanneer we beide een positief gevoel hebben overgehouden aan het gesprek, gaan we voor je aan de slag.
Perfecte bijbaan
We zoeken de perfecte bijbaan, aansluitend op jouw persoonlijke voorkeuren en leerdoelen. We stellen je opties voor aan de hand van je voorkeuren.
Kennismaking opdrachtgever
Wanneer jij de voorgestelde opdrachten uit de vorige stap interessant genoeg vindt, dan plannen wij een kennismaking bij de opdrachtgever voor je in.
Inwerken en ontwikkelen
Wanneer er een klik is tussen jou en de opdrachtgever, stemmen we het (volledig door ons betaalde) inwerkprogramma op maat met je af en plannen we de voor jou relevante onderwijsmodules. Hierna ben je klaar om goed beslagen van ijs van start te gaan!
Evalueren
We evalueren doorlopend met je om te monitoren of jij tevreden bent met je bijbaan en je je voldoende ontwikkelt in de periode bij ons.