Inloggen

Onderwijs

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan jouw ontwikkeling en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de klinische praktijk. Daarom bieden wij alle WaarneemAssistenten vrij toegankelijke cursussen, die nu en tijdens jouw toekomstige carrière goed van pas komen.

Je kunt je aanmelden voor deze cursussen via MijnWaarneemAssistent of per mail via [email protected]. Onze cursussen worden gegeven op onze locatie in Amsterdam of op locatie in het ziekenhuis. Vaak is er ook de mogelijkheid om cursussen digitaal te volgen. Voorbeelden van cursussen worden hieronder kort toegelicht.

Praktische introductiecursus huisartsenpraktijk

Deze cursus maakt jou als startende WaarneemAssistent bekend met de dagelijkse werkzaamheden in de huisartspraktijk, zodat jij goed voorbereid en vol vertrouwen aan de slag kunt. Je maakt kennis met jouw nieuwe collega’s en hun taken, je leert goed en efficiënt communiceren met (lastige) patiënten en collega’s en je leert werken met het softwaresysteem dat je zult gebruiken. Ook oefen je triage, zodat je de urgentie van klachten goed kunt inschatten. Hier wordt dieper op ingegaan tijdens de NHG triage cursus (zie onder).

NHG Triagecursus

De NHG triagecursus is bedoeld voor WaarneemAssistenten die veel triage in de huisartsenpraktijk zullen doen. De cursus wordt onderwezen door een ervaren doktersassistent van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Het doel van de cursus is om het triagegesprek te structureren en te voeren volgens de NHG-richtlijn, zodat het efficiënt verloopt en de patiënt veilig geholpen wordt. Deze kennis helpt je om te denken in urgentie en om beslissingen te nemen in acute situaties. Samen oefen je het gesprek aan de hand van geluidsopnamen of casusbeschrijvingen. Daarbij wordt de NHG-Triagewijzer doorgenomen, zodat duidelijk wordt hoe deze gebruikt kan worden.

Cursus praktische vaardigheden

Tijdens de cursus praktische vaardigheden leer je veelvoorkomende medisch technische handelingen zoals hechtingen verwijderen, vaccineren en bloedprikken. Deze handelingen zul je de rest van je carrière toepassen. Deze cursus is de ideale voorbereiding op het assistentenspreekuur in de huisartspraktijk of in het ziekenhuis.

Opleiding tot Junior Triagist op de Huisartsenpost

Tijdens de opleiding tot junior triagist wordt je klaargestoomd om aan de slag te gaan op de huisartsenpost. Je leert denken in urgentieniveaus en toestandsbeelden, zodat je kunt inschatten hoe snel een patiënt naar de huisartsenpost moet komen, of bijvoorbeeld direct naar de SEH moet worden ingestuurd. Deze kennis helpt je om de ernst van een ziektebeeld in te schatten en om beslissingen te nemen in acute situaties. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan gespreksmodellen, het gebruik van de triagecriteria, aandacht voor de Kernset en de adviezen uit de NTS.

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)
Lijkt het jou wat om je spreekuur met eigen patiënten te hebben, deze te vervolgen en kun je goed omgaan met veel verantwoordelijkheid!? Dan is een baan als ondersteunend POH-S misschien iets voor jou! In deze cursus leer je alle ins en outs van hart- en vaatziekten en diabetes mellitus type 2. Ook leer je hoe je deze uitdagende patiëntenpopulatie zo goed mogelijk begeleidt en behandelt. Na de cursus volg een (betaald) inwerktraject, zodat jij zelfstandig spreekuur kunt draaien. 

Assisterende op de OK
Voor ambitieuze studenten die interesse hebben in een snijdend specialisme is een baan als assisterende op de OK dé manier om waardevolle OK-ervaring op te doen. Je helpt de operatieassistenten en de chirurg, en leert al doende over operaties, instrumentarium en de samenwerking op de OK. Tijdens deze hands-on cursus  bereiden we je voor op een baan als assisterende of omloop, door je bekend te maken met steriliteit, apparatuur, communicatie en gedragsregels op de OK. De cursus bestaat uit onderwijs, een praktische training op de OK, (zelf)studiemateriaal, en een praktische en theoretische toets. Deze cursus wordt veelal (deels) op locatie in het ziekenhuis onderwezen. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Of je nu midden in je medische opleiding zit of dat je opzoek bent naar het opvangen van een personeelstekort in de medische branche. Bij WaarneemAssistent ben je aan het juiste adres. Dankzij onze cursussen op maat waarborgen wij dat studenten met een goed, vertrouwd gevoel in de praktijk aan de slag gaan en dat de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk blijft. Benieuwd naar afgelopen trainingen? Neem vooral hier een kijkje! 

Wordt jij enthousiast en ben je benieuwd welke bijbaan bij jou past of wil jij een hulpvraag doen voor jouw zorginstelling? Klik dan hieronder voor het juiste aanspreekpunt!

Meld je aan

WaarneemAssistent selecteert excellente geneeskundestudenten, die minstens in hun derde studiejaar zitten. Wij zoeken ambiteuze studenten met hart voor de patiënt en goede contactuele eigenschappen. Herken jij jezelf hierin? Meld je dan hier aan. Het selectieproces bestaat uit een telefonisch intake en een sollicitatiegesprek met assessment.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op!