Inloggen

Rotterdamse co-assistenten stappen naar tuchtcollege wegens grensoverschrijdend gedrag

Drie Rotterdamse co-assistenten stappen naar het tuchtcollege omdat zij een internist en tevens hun opleider/begeleider grensoverschrijdend gedrag verwijten.

Het is uitzonderlijk dat dit type klacht uit deze hoek komt bij het tuchtcollege, verteld Pim den Boon, voorzitter van belangenvereniging De Geneeskundestudent. Niet alleen omdat de co-assistenten zich in een sterke afhankelijkheidspositie bevinden en hiermee veel publiciteit zullen krijgen, maar ook omdat dit type klacht niet vaak voorkomt voor het tuchtcollege. De tuchtrechter oordeelt gewoonlijk over het beroepsmatig functioneren van zorg professionals en daar hoort grensoverschrijdend gedrag pertinent niet bij. Eerder kreeg een internist-oncoloog wel een maatregel opgelegd wegens grensoverschrijdend gedrag jegens collega’s.

Bij WaarneemAssistent hopen wij op een goede afloop van deze zaak. Ook sporen wij iedereen aan om contact op te nemen met hun contactpersoon of een vertrouwenspersoon wanneer zij te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag.

Gerelateerd nieuws

Hoeveel nachtdiensten mag je werken in de zorg?

10 Belangrijke redenen om medisch studenten in te zetten

Functieprofiel uitgelicht: Assisterende op de OK

Functieprofiel uitgelicht: Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Heb je een vraag? Neem gerust contact op!