Inloggen

Wanneer gaat de selectieprocedure veranderen?

Als de Eerste Kamer op 16 mei instemt met het wetsvoorstel om loting weer mogelijk te maken als selectiemethode voor studies, zal dit niet direct leiden tot veranderingen in de selectieprocedure voor geneeskundeopleidingen komend jaar. Dit meldt een woordvoerder namens de geneeskundefaculteiten.

Voor 15 augustus moeten de faculteiten hun procedure voor volgend jaar al publiceren en er is weinig ruimte om voor die tijd veranderingen door te voeren. Daarnaast is het nog afwachten wat er definitief parlementair wordt besloten voordat er eventuele wijzigingen in de selectieprocedure kunnen worden doorgevoerd.

Drie senaatsfracties hebben kritische noten geplaatst bij het amendement dat de Tweede Kamer heeft toegevoegd aan het wetsvoorstel. Hierdoor kan een slecht scorend deel van de kandidaten worden uitgesloten van een lotingsdeel in de selectieprocedure. PvdA en GroenLinks willen weten wat de gevolgen hiervan zijn voor kansengelijkheid, terwijl D66 vraagt om meer duidelijkheid over het soort criteria dat daarvoor mag worden gebruikt.

Foto: Pixelbay
Bron: Medisch Contact

Gerelateerd nieuws

9 tot 5 baan in de zorg

Een 9 tot 5 baan in de zorg: vacatures met regelmatige werktijden

Functieprofiel uitgelicht: Waarnemend Huisarts

Functieprofiel uitgelicht: Medicatie Reviewer

De zorgkloof: Hoe kunnen medisch studenten helpen?

Heb je een vraag? Neem gerust contact op!