Inloggen

Werken tijdens wachttijd geneeskunde: Welke bijbaan kies jij?

Bij een  deel van de geneeskunde opleidingen in Nederland is er een wachttijd tussen de bachelor en de start van je master geneeskunde.De wachttijd kan enorm verschillen per universiteit.Bij de ene faculteit duurt de wachttijd  enkele weken zijn, maar deze kan ook meerdere maanden lang zijn. Deze periode biedt een unieke kans om niet alleen te ontspannen of op vakantie te gaan, maar ook om waardevolle ervaring op te doen en financieel bij te verdienen. Het vinden van een geschikte bijbaan kan een win-win situatie zijn, waarbij studenten zowel ervaring op doen en hun professionele ontwikkeling bevorderen als hun financiële situatie verbeteren om bijvoorbeeld later van op reis te gaan.

In dit artikel verkennen we de mogelijkheden van populaire geneeskunde bijbanen tijdens de wachttijd. We bespreken enkele van de beste bijbanen die relevante werkervaring bieden en studenten helpen om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Of je nu op zoek bent naar flexibele werktijden, mogelijkheden om je medische kennis toe te passen, of gewoon extra  wilt bijverdienen, er zijn verschillende opties beschikbaar die passen bij uiteenlopende behoeften.

Voordelen van een bijbaan tijdens wachttijd

Het hebben van een bijbaan tijdens de wachttijd biedt tal van voordelen voor geneeskundestudenten. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  • Relevante praktijkervaring opdoen
  • Ontwikkeling van jouw vaardigheden
  • Netwerkmogelijkheden
  • Extra bijverdienste
  • Financiële stress verminderen tijdens de studie

Kortom, het kiezen voor een bijbaan geeft studenten een groot aantal voordelen. Deze voordelen zullen ook jou zeker helpen bij jouw toekomstige carrière in de geneeskunde.

Populaire bijbaan opties

Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire en waardevolle bijbaan opties voor geneeskundestudenten en hoe je de juiste keuze kunt maken voor jouw situatie:

Werken als doktersassistent tijdens de wachttijd

Als doktersassistent ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten en voer je verschillende taken uit, zoals telefonische beoordelingen, spreekuren plannen en patiënten ontvangen. Zelfstandig voer je medisch-technische handelingen uit, zoals injecties geven, oren uitspuiten en bloeddruk meten. Vanwege de veelzijdigheid van het takenpakket bieden we vooraf gratis toegang tot relevant onderwijs zoals verschillende cursussen.

Kortom, werken als doktersassistent is een uitdagende bijbaan waarbij je jezelf kan blijven ontwikkelen. Meestal kan je dit al doen voor 8 tot 16 uur in de week, ideaal dus om een paar maanden aan het werk te gaan, vooral tijdens je wachttijd!

Werken als Junior Triagist tijdens de wachttijd

Als Junior Triagist ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten en communiceer je met hen aan de hand van het Nederlandse Triage Systeem (NTS). Je bepaalt de juiste urgentiecode door gerichte vragen te stellen en voorziet patiënten van zelfstandig advies.

Indien nodig plan je een consult of huisbezoek in voor de huisarts. Je werkt nauw samen met collega-triagisten, huisartsen, doktersassistenten en verpleegkundigen. Jouw werkzaamheden worden gekenmerkt als dynamisch, leerzaam, verantwoordelijk en dankbaar. 

Een voordeel wanneer je kiest voor de junior triagist bijbaan is dat je zowel in wachttijd kunt doen als wanneer je eenmaal begonnen bent met je coschappen. Je werkt namelijk vooral in de avond- en weekenduren. Daarnaast kan je een mooi salaris verdienen wat met onregelmatigheidstoeslagen kan oplopen tot €24 per uur.

Werken in het ziekenhuis tijdens de wachttijd

Een bijbaan in het ziekenhuis kan diverse functies omvatten, zoals administratieve ondersteuning, logistieke taken, of hulp bij patiëntenzorg. Dit kan variëren van het beantwoorden van telefoontjes en het verwerken van medische dossiers tot het assisteren bij het transport van patiënten en het leveren van materialen aan verschillende afdelingen. Ook zijn er functies om te assisteren op de operatie kamer, hierdoor kan je wachttijd ontzettend veel ervaring op doen die later goed van pas kan komen tijdens de coschappen. Al deze functies bieden studenten eigenlijk de mogelijkheid om de werking van een ziekenhuis van binnenuit te leren kennen en waardevolle ervaring op te doen in een medische omgeving. 

Werken in een ziekenhuis tijdens de wachttijd biedt dus niet alleen een interessante bron van inkomsten, maar heeft ook een reeks voordelen die jouw carrière aanzienlijk kunnen verrijken. Daarmee is het gelijk een investering in je toekomst en carrièregroei!
Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ook zeker eens ons blog “Een medische bijbaan in het ziekenhuis”.

Wil jij graag werken tijdens je wachttijd?

Al met al is de wachttijd een mooie periode om waardevolle ervaring op te doen en je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven. Wil jij graag werken tijdens je wachttijd? Dan zit je goed bij WaarneemAssistent.
Wij bieden niet alleen vacatures aan voor populaire bijbanen zoals doktersassistent en junior triagist, maar we bieden ook onderwijs aan in de vorm van verschillende cursussen. Of je nu je klinische vaardigheden wilt versterken, je medische kennis wilt verdiepen, of je communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, met onze cursussen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan in de medische sector. Ontdek de mogelijkheden en solliciteer vandaag nog voor een bijbaan die past bij jouw interesses en ambities in de geneeskunde!

Gerelateerd nieuws

Functieprofiel uitgelicht: Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-O)

9 tot 5 baan in de zorg

Een 9 tot 5 baan in de zorg: vacatures met regelmatige werktijden

Functieprofiel uitgelicht: Waarnemend Huisarts

Functieprofiel uitgelicht: Medicatie Reviewer

Heb je een vraag? Neem gerust contact op!