Een bijbaan als huisartenshulp biedt studenten een unieke kans om praktijkervaring op te doen in een huisartsenpraktijk. Voor zowel geneeskundestudenten als studenten die een…
Een bijbaan in het ziekenhuis is een geweldige kans voor studenten om praktijkervaring op te doen in de gezondheidszorg terwijl ze hun studie voortzetten….
In dit artikel belichten we het functieprofiel van een praktijkmanager huisartsenpraktijk. Een praktijkmanager is onmisbaar in de wereld van huisartsenpraktijken. Of je nu al…
Een (bij)baan als doktersassistent is erg populair onder de studenten met een geneeskunde, verpleegkunde of andere(para)medische opleiding. Als doktersassistent heb je een veelzijdige en…
In de gezondheidszorg speelt de praktijkondersteuner ouderenzorg (POH-O) een cruciale rol bij het ondersteunen van ouderen. Maar wat houdt deze functie precies in? In…
In dit artikel belichten we het functieprofiel van een waarnemend huisarts. Een waarnemend huisarts speelt een cruciale rol in de continuïteit van de gezondheidszorg,…
In de wereld van de gezondheidszorg speelt de rol van medicatie reviewer een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid en effectiviteit van…
10 Belangrijke redenen om medisch studenten in te zetten
In de wereld van de gezondheidszorg worden medische studenten steeds vaker erkend als waardevolle troeven voor zorgpraktijken. De huidige medische studenten zijn de toekomstige…
In de dynamische wereld van de gezondheidszorg speelt de Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) een essentiële rol. Maar wat is een praktijkondersteuner somatiek en wat doet…
De rol van een junior triagist in de gezondheidszorg is onmisbaar omdat zij de eerste schakel vormen in de medische zorgketen. Als geneeskundestudent zal…
Ben je geïnteresseerd in een boeiende en waardevolle carrière in de medische wereld? Overweeg dan een (bij)baan als doktersassistent(e). Als doktersassistent speel je een…
Veranderende interesse in geneeskunde opleidingen?
De interesse in geneeskunde lijkt af te nemen onder aankomende studenten. Het aantal kandidaten dat de decentrale selectie voltooide voor het komende studiejaar daalde…
De strijd om de witte jas – ziekenhuizen worstelen met ANIOS tekort
In Nederland kampen ziekenhuizen met een ernstig tekort aan arts-assistenten, zo blijkt uit een peiling van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde | NTvG. Het beroep…
Embryo-kweek voor onderzoek – verruiming mogelijk?
Tweede Kamerleden van de coalitiepartijen VVD en D66 hebben een voorstel ingediend om embryo’s te kweken voor wetenschappelijk onderzoek. Het kabinet wil het verbod…
Hoe veilig is de zorg? Criminele ZZP’ers maken misbruik
Burgemeester René Verhulst van Ede heeft na signalen uit zijn gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar criminele zzp’ers die actief zijn in de zorg….
Het Radboudumc heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen het gebruik van orale anticonceptie (OAC) en het risico op pre-eclampsie en vroeggeboorte bij zwangerschap….
Sollicitatie in de zorg? Tips om je voor te bereiden!
Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek in de zorg? Bij WaarneemAssistent weten wij als geen ander dat een sollicitatie in de zorg een spannende en…
Recent Nederlands onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met een verdachte knobbel in hun borst eerst een echo kunnen ondergaan in plaats van een mammografie….
Laatste diensten bij de GGD: einde van een tijdperk
Ruim 2,5 jaar geleden begonnen de eerste WaarneemAssistenten met het werken bij GGD’s verspreid over heel Nederland. Hun werkzaamheden varieerden van vaccineren, bron- en…
Zorgmedewerkers steken hun handen voor één dag niet uit de mouwen
Gisteren, Donderdag 16 maart, vond er een grote nationale stakingsactie plaats in de zorg. In bijna alle ziekenhuizen legden het personeel hun werkzaamheden neer….
Groot nieuws: het kantoor van WaarneemAssistent is verhuisd!
Groot nieuws: het kantoor van WaarneemAssistent is verhuisd!
Afgelopen week zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor in Amsterdam en daar zijn we heel erg…
Co-assistenten opnieuw in actie voor een betere vergoeding
Deze maand lanceren geneeskundestudenten een campagne om de stagevergoeding te verbeteren. Ze vragen onder andere steun van artsen om deze vergoeding omhoog te krijgen….
Een groot deel van de bedrijfsartsen die nachtwerkers vertegenwoordigen, zien mensen met gezondheidsklachten te wijten aan hun nachtdiensten. Dat blijkt uit een enquête van…
Introverte mensen in een extroverte wereld zoals de zorg
Introverte mensen hebben het niet gemakkelijk in een extroverte omgeving zoals het ziekenhuis, schrijft Arts en Auto. Hoe dat komt? “Onbegrip, de nodige misverstanden én…
Een gebroken hart, het bestaat echt en niet alleen figuurlijk
Wanneer Valentijnsdag niet geheel volgens plan verloopt, kun je met liefdesverdriet komen te zitten. Hoewel we hier allemaal weleens mee te maken hebben gehad,…
Een experiment met bevolkingsonderzoek naar longkanker
Duizenden zware rokers worden voor het eerst gescreend op longkanker. Het is een proef, die mogelijk kan leiden tot een groot bevolkingsonderzoek. Er is…
Rotterdamse co-assistenten stappen naar tuchtcollege wegens grensoverschrijdend gedrag
Drie Rotterdamse co-assistenten stappen naar het tuchtcollege omdat zij een internist en tevens hun opleider/begeleider grensoverschrijdend gedrag verwijten….
Krijgen kinderen astma van koken op gas? Een Europees onderzoeksrapport
Koken op een gasfornuis leidde afgelopen jaar bij tienduizenden kinderen in Nederland tot astmasymptomen. Deze conclusie volgt uit een nieuw Europees onderzoeksrapport. Bij koken…
Geen 15 minuten norm meer voor ambulances in Rotterdam?
Ambulances dienen binnen 15 minuten op de meldplaats te zijn, maar wat betekent zo’n norm eigenlijk? De Regionale Ambulancevoorziening zorgt er voor dat onder…
Loting voor geneeskunde opleiding: terug van weggeweest?
“De decentrale selectie is erop gericht onderscheid te maken tussen geschikte en ongeschikte studenten voor de opleiding geneeskunde. Voor lage en hoge rangnummers, dus…
Bij WaarneemAssistent doen we altijd ons best om een baan dicht bij de woonplaats van onze studenten te vinden. Hoewel dit niet altijd lukt, hoeven de…
Het mannelijke perspectief overheerst in de gezondheidszorg terwijl er tegenwoordig steeds meer vrouwelijk artsen zijn. En dat is niet bevorderend voor de kwaliteit van…
“Opwarming van de aarde, verlies aan biodiversiteit en milieuvervuiling hebben directe en indirecte gevolgen voor de volksgezondheid.” Dat statement bracht Henk Maassen uit in…
Opsporing van huidkanker – kan een app dé oplossing zijn?
Steeds meer smartphoneapplicaties worden geïntroduceerd binnen de gezondheidszorg met veelal het doel om de gezonde leefstijl te bevorderen en het faciliteren van zelfdiagnostiek. Zeker…
Vitamine D, 1,25-dihydroxyvitamine D, circuleert in ons lichaam met als primaire doel het calciumevenwicht in ons lichaam te bewaren. De belangrijkste bron van vitamine…